Samfcup 2020

NOVUS mødes med de tre piger fra 2b,  Cecilie, Julie og Isabella den 21 januar klokken 10.45 i rygerkantinen. Pigerne har vundet samfcup på skolen, og skal nu videre til regionsfinalen i samfcup, i Århus.

Temaet for årets samfcup er “Fremtidens uddannelse” Ud fra dette har de udviklet en app, hvor man kan få lektiehjælp, hvis ikke man har mulighed for at få faglig hjælp hjemmefra. Appen skal være med til at påvirke den negative sociale arv, så alle har en mulighed for at kunne lære noget nyt. To af pigerne er lektiehjælpere i Røde Kors lektiecafe, hvor de har set børn som har svært ved at få den hjælp, de har brug for hjemmefra, herfra fik de ideen, da de kunne se et problem. Derudover har pigerne også stiftet bekendtskab med appen “be my eyes”, som er en app, hvor blinde mennesker kan ringe op, og få hjælp til hverdagen af andre mennesker.

Hvis pigerne går videre til i regionsfinalen, skal de til finale på Christiansborg. Pigerne fortæller at deres strategi er at fokusere på teorien i samfundsfag, da de føler at de har ideen på plads, og så håber de på det bedste til regionsfinalen. 

Går pigerne videre til regionsfinalen, vil de vinde en præmie på 10.000 kroner. Penge som pigerne tænker skal gå til at få deres ide realiseret.

NOVUS krydser fingre for pigerne og ønsker dem held og lykke, når de den 3. februar drager mod Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *